Fair Design

Fair Design

20-09-2011

Fair Design in Nicaragua (2011).

Summersalt heeft Groninger ontwerpers en de Stedenband Groningen – San Carlos bij elkaar gebracht om samenwerkingsmogelijkheden te onderzoeken. Ontwerpers willen nieuwe (duurzame) materialen gebruiken voor hun ontwerpen, de Stedenband wil de lokale economie in San Carlos (Nicaragua) versterken. Summersalt zag kansen!

Summersalt ontwikkelde hiervoor het Fair Design project om meer werkgelegenheid te creëren in San Carlos en nieuwe duurzame producten te leveren voor de lokale én westerse markt.

Om een beeld te krijgen van beschikbare materialen, bestaande technieken en de mogelijkheden die het kan bieden voor de lokale economie, is door de projectpartners opdracht gegeven voor een inventariserend vooronderzoek.

In November 2011 was Summersalt samen met Simone Vermaning op werkbezoek in Nicaragua. Tijdens het werkbezoek zijn materialen onderzocht, houtwerkplaatsen bezocht en handwerk technieken vastgelegd. We bezoeken ‘good practises’ en onderzoeken de mogelijkheden (en de lokale behoefte) om afval te gebruiken als grondstof voor nieuwe producten voor de toeristen.

Het werkbezoek is gerealiseerd dankzij steun van de gemeente Groningen, Ministerie van Toerisme Nicaragua en interieurbedrijf Vorm Martini (Groningen)