Hoe overleef ik Jeugdhulp

Hoe overleef ik Jeugdhulp

21-10-2014

Participatie van jongeren in transitie Jeugdzorg

Met het project ‘Hoe overleef ik Jeugdhulp’ werken we samen met jongeren, door jongeren en vóór jongeren aan innovatie in de jeugdzorg.

De overheveling van taken vanaf 2015 naar gemeenten is een feit. Maar hoe staat het met de jongeren in de Jeugdzorg? Zijn ze geïnformeerd over deze ontwikkeling? Maken ze zich zorgen? En als er iets veranderd in de jeugdzorg, hoe worden jongeren dan het liefst geïnformeerd?

Tijdens co-creaties met jongeren gingen we dromen: hoe kan de Transitie betere zorg voor jongeren opleveren en vernieuwing in de jeugdhulp. Een transformatie die noodzakelijk en wenselijk is! Het team ‘Hoe overleef ik Jeugdhulp’ heeft een methodiek ontwikkeld om jongeren te betrekken middels co-creaties uitgevoerd door getrainde Young Professionals van Jimmy’s. De co-creaties zijn uitgevoerd in de provinciaal gefinancierde instellingen voor Jeugdzorg.

Met de resultaten is informatiemateriaal voor de doelgroep ontwikkelt, een vraagbaak/platform gerealiseerd door Borgbelang Groningen en advies voor gemeenten in de provincie Groningen.

‘Hoe overleef ik jeugdhulp’ is een samenwerkingsproject van Zorgbelang Groningen, Jimmy’s NL (jongerenparticipatie) en Summersalt (communicatie & advies in sociale innovatie).